Кораб от Варна потъна край водите на Турция (Видео)

Кораб от Варна потъна край водите на Турция (Видео)
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Кораб с товар дървен материал, натоварен във Варна, потънал в четвъртък вечер във водите на Черно море край Турция. Товарът на FORT AZOV се е разместил при буря. На 18 януари корабът е получил 17 градуса крен на левия борд, когато се намира на около миля от Синоп.

Част от товара на кораба, който е бил на палубата му, е изгубен. 12-членният екипаж на плаващия под флага на Сейнт Китс и Невис плавателен съд е бил евакуиран от турската брегова охрана. Салвидж операцията е отложена в очакване за подобряване на хидрометеорологичната обстановка.

Корабът FORT AZOV е отплавал от българското пристанище Варна към турския порт Фатса. Той е построен през 1970 г. Съдът е дълъг 114 m, широчината му е 14 m, и е с бруто тонаж 2457 t. Справка на изданието в система Equasis установи, че собственик на плавателния съд е фирма Valdex Trade Ltd., а негов мениджър Osmet Ltd.

Инцидентът с FORT AZOV наподобява до голяма степен подобен случай с друг плавателен съд, който аварира и потъна край българския бряг в началото на миналата година. Тогава край Дуранкулак под водата остана плаващият под флага на Сейнт Китс и Невис кораб ELLAND.

#Варна #Турция #кораб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници