Путин обяви руската армия за най-силната в света

Путин обяви руската армия за най-силната в света
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин заяви, че над Русия никой не може да има военно превъзходство. Товаизказване той направи на тържествения концерт по случай армейския празник 23 февруари.

"Никой не трябва да си прави илюзии, че може да постигне военно превъзходство над Русия, да й оказва какъвто и да било натиск. За такива авантюри ние винаги ще имаме адекватен отговор. Нашите войници и офицери са доказали, че са готови да действат решително, сплотено, професионално и мъжествено, да изпълняват и най-трудните задачи, както подобава на закалена, боеспособна и съвременна армия, която пази своите традиции и държи на воинския дълг", отбеляза Путин, цитиран от "Интерфакс".

Той посочи също, че руската армия постоянно се усъвършенства, бидейки в крак с най-съвременните изисквания. По думите на руския държавен глава през последните години е извършена много работа за повишаване на ефективността на системите за военно управление.

"Успешно се изпълнява мащабна програма за превъоръжаване на армията и флота, за усъвършенстване на въздушно-космическата отбрана и ядрените сили. Това е гаранция за паритет на силите в световен мащаб", подчерта Владимир Путин.

Припомняме, че според ново проучване Владимир Путин, макар че е смятан за една от най-противоречивите политически фигури в цял свят, в същото време се оказва много харесван. Рейтингът на руския президент достигна исторически максимум от 74%.

#Владимир Путин #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници