Опозиционер от Таджикистан убит с един изстрел в Истанбул

Опозиционер от Таджикистан убит с един изстрел в Истанбул
A A+ A++ A

В Истанбул е убит видният представител на опозицията на Таджикистан Умарали Куватов. Според информацията на турския новинарски портал Haberler.com Куватов е убит с един изстрел в главата, докато се разхождал в парка. Не се съобщават други подробности.

През януари Душанбе настоя Анкара да експулсира избягалия лидер на опозиционната "Група 24", бизнесмена Умрали Куватов. През декември миналата година той е арестуван в Истанбул по искане на главната прокуратура на републиката, която обяви, че издирва изпадналия в немилост политик, а водената от него "Група 24" бе определена за екстремистка.

 

Лидерите на тази група, извън територията на страната, призова сънародниците си чрез социалните мрежи да се съберат на централния площад в Душанбе на 10 октомври 2014 година на протестен митинг с лозунги за честни избори, за оставката на президента Емомали Рахмон и срещу корупцията. Митингът не се състоя, но властите предприеха безпрецедентни мерки за сигурност, а след това, включително превантивно, извършиха арести по подозрения за участие в екстремистка организация трима граждани на републиката.
 

 

 

 

 

 

 

 

#Истанбул #убит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници