Заур Дадаев даде отбой: Не съм убил Немцов

Заур Дадаев даде отбой: Не съм убил Немцов
A A+ A++ A

Заур Дадаев, един от основните бвиняемите за убийството на Борис Немцов, се e отказал от показанията, с които пое вина аза убийството на опозиционния лидер Борис Немцов в Москва, предаде АП.

По-рано той беше направил пълни самопризнания.

Арестът му е продължен до 28 април, когато приключва и срокът за разследване на убийството на руския опозиционер.

Припомняме, бившият руски вицепремиер и настоящ опозиционер бе застрелян на 28 февруари късно вечерта на Москворецки мост в центъра на руската столица.

Пред Интерфакс "източник, запознат със ситуацията", е коментирал, че задържаните са предполагаемите освен физически извършители на убийството, но и организатори на покушението.

Той изтъква, че след извършването на престъплението разследващите бързо са успели да открият следи, които да помогнат за разкриването на физическите извършители.

Сравнително бързо е открит автомобилът, с който са се придвижвали "килърите" и в него е намерен боиматериал, който е спомогнал за локализиране следите на извършителите. Освен това следствието е успяло да направи достатъчно ясни фотороботи на извършителите на базата на записите от уличните видеокамери.

Проследени телефонни разговори също са допринесли за задървжането на чеченците.

Дадаев и Губашев не са в базата данни за издирване от органите на реда, не са регистрирани за извършването на каквито и да е нарушения на закона, писа „Новости". По данни на агенцията Дадаев е родом от Грозни, но е регистриран в Москва.

#Заур Дадаев #Борис Немцов #показания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници