Ученици от НГДЕК с концерт за починалия си учител, поздравявал ги с "Добро утро, граждани"

Ученици от НГДЕК с концерт за починалия си учител, поздравявал ги с "Добро утро, граждани"
Протест на ученици от НГДЕК заради сградата, в която ще учат. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ученици от Класическата гимназия организираха концерт в памет на починалия си учител по немски език Бойко Атанасов. Концертът включва творби от Жул Масне, Джузепе Верди, Й.С. Бах, Панчо Владигеров, Сергей Рахманинов и Димитър Ненов. Събитието е в сряда в 19 часа в аулата на Софийския университет.

Учениците ще запомнят учителят си Бойко Атанасов с това, че през годините ги поздравявал с думите "Добро утро, граждани!"

"Научихме много от него, той ни учеше да мислим, няма да го забрави", казват учениците и в знак на благодарност и почит към преподавателя си канят своите родители, учители, приятели и всички съмишленици на НГДЕК на събитието.

Преподавателят по немски език в Националната гимназия по древни езици и култури Бойко Атанасов почина миналия четвъртък след среща в Министерството на културата заради проблемите на училището. От две години текат спорове между учители, родители и ученици къде трябва да се намира то - в центъра или в квартал "Модерно предградие". От началото на март учебният процес е върнат в ремонтираната с европари сграда в "Модерно предградие", но Атанасов бе един от най-горещите привърженици гимназията да остане в предоставената от Столична община  сграда на 13 СОУ до Женския пазар.

Във вторник министърът на културата Вежди Рашидов заяви, че ако зависеше от него, всички училища у нас щяха да са в идеалния център на София, защо не даже и на самия площад "Св. Александър Невски", но по обективни причини това просто няма как да стане, поне на този етап това е невъзможно.

От Министерство на културата съобщиха, че продължава диалогът за възстановяване на нормалния учебен процес в обновената сграда на Класическата гимназия на ул. „Баба” № 16 в "Модерно предградие", като същевременно са направени стъпки сградата на 13-то училище на ул. „Св. Св. Кирил и Методий" да се запази като филиал на НГДЕК.

В сградата на 13-то училище на ул. „Св. Св. Кирил и Методий" ще се провеждат занимания на ученици от горните класове на Класическата гимназия, именно там ще учат децата и когато започне прием от 5-ти клас в училището, уточняват от Министерството на културата.

#Класическата гимназия #НГДЕК #Бойко Атанасов #Атанасов #Модерно предградие #Женския пазар #Вежди Рашидов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници