Опозицията в Македония поиска оставката на правителството

Опозицията в Македония поиска оставката на правителството
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Опозицията в Македония поиска оставката на правителството. Лидерът на Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев призова кабинетът на Никола Груевски да се оттегли и да бъде съставено временно правителство, което да проведе нови свободни и демократични избори.

По думите му в новото управление не трябва да има лица, за които да има съмнения и доказателства за участие в незаконни и престъпни действия.

На митинг в Универсалната зала в Скопие снощи Заев пусна и няколко аудио записа. В тях участват сегашният шеф на Управлението за сигурсност и контраразузнаване Сашо Миялков, министърът на транспорта и Миле Янакиески, вътрешният министър Гордана Янкуловска, представителят на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ Мартин Протогер и редица други. В повечето от записите става въпрос за изборни нередности, манипулации и натиск върху администрацията и частни компании.

В същото време вътрешният министър обяви, че има документирани доказателства срещу Заев, който е и кмет на град Струмица, в които той иска 200 000 евро подкуп срещу предоставяне на терен за строителство на местен бизнесмен.

#Зоран Заев #Кабинет #оставка #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници