САЩ наложиха нови санкции на Москва

САЩ наложиха нови санкции на Москва
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

САЩ въведоха нови санкции срещу Русия, отбелязва се на сайта на финансовото министерство на САЩ. Ведомството публикува разширен списък с имената на санкционираните.

От Вашингтон предупреждават, че последните атаки на проруски сепаратисти, въоръжени от Русия, нарушават мирния план за Украйна.

„Ако Русия продължи да подкрепя дестабилизиране на действията в Украйна и нарушава споразуменията от Минск, и прилагането на плана, ще продължи да се изправя пред по-висока цена", предупреди представител на ведомството.

В списъка влизат 14 физически лица и две организации. Сред тях са Руската национална търговска банка (РНКБ), Евразийският младежки съюз, бившият премиер на Украйна Микола Азаров, бившият първи вицепремиер и бивш председател на Националната банка Сергей Арбузов, руският обществен деятел Александър Дугин и други.

В края на февруари държавният секретар Джон Кери разговаря с британския си колега Филип Хамънд, от което стана ясно, че малодушното поведение на Русия спрямо Украйна е основната причина САЩ и Великобритания да обсъждат засилване на санкциите срещу Москва. 

#САЩ #санкции #Русия #Вашингтон #Украйна #Москва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници