Меню за бели зъби

Меню за бели зъби
A A+ A++ A

Зеленчуци в борбата с киселинността – моркови, гъби, спанак, чушки... Полезни не само за поддържане на стройна фигура, но и като алкализиращи средства (както и бадеми, картофи и банан), които неутрализират киселинното действие на другите храни. Киселинността в устата води до нарушаване цялостта на емайла и оцветяване на зъбите.

Парче сирене за защита – сдъвкването на сиренето оставя върху зъбите защитен филм и се явява преграда пред бактериите, които се натрупват и формират зъбна плака. Освен това е богато на калций и фосфати, които са необходими за здравината на емайла.

Ябълка за предъвкване. Защо ябълка, а не круша? Защото е твърда и може да се дъвче. Колкото повече се дъвче, толкова повече слюнка се отделя, а колкото повече слюнка има, толкова устата и зъбите са по-добре почистени.

Чаша вода срещу плаката – добър начин след хранене да изплакнем устата и да я освободим от остатъците, които са заседнали между зъбите (и след време водят до образуване на зъбен камък).  Трябва да се съсредоточим върху водата, а не газираните напитки, които са кисели и атакуват емайла.

Дъвка след хранене – вместо кафе! Най-доброто след хранене, ако няма възможност за измиване на зъбите с четка и паста. Дъвката отделя механично хранителните остатъци по зъбите и стимулира слюноотделянето.

По идея на elleadore.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници