Групата, организирала убийството на Немцов, създадена през януари

Групата, организирала убийството на Немцов, създадена през януари
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Вероятно Борис Немцов е убит от членовете на група с неидентифицирани организатори, която е била създадена през януари. Това обяви руското следствие, съобщи Росблат.

Разследващите обясниха, че подбудителите, които са финансирали убийството на опозиционния политик, остават неизвестни. Има данни обаче, че групата е била създадена в средата на януари 2015 година с крайната цел да убие Немцов.

Знае също, че групата е била добре организирана, ролите в нея са били стриктно разпределени, а членовете й са поддържали непрекъснат контакт.

Разследващите продължават да поддържат версията, че основният мотив за убийството на Немцов е подкрепата му дейността на френския вестник „Шарли ебдо“, който преди години предизвика полемика с публикацията на карикатури на пророка Мохамед.

Заподозреният за убийството на опозиционера - Заур Дадаев е заявил пред следствените органи, че са му обещани пет милиона рубли (около седемдесет и шест хиляди евро).

Следователите възнамеряват да разпитат бившия служител на чеченския батальон „Север“ Руслан Геремеев.

Дадаев е основният заподозрян за убийството на Борис Немцов на 28 февруари, като основен мотив се посочва обида на исляма. Той обаче се е отказал от пълните самопризнания, които беше направил, и обжалва ареста си. Член на Кремълския съвет за човешките права обяви, че Дадаев "вероятно си е признал при изтезания".

Бившият руски вицепремиер и опозиционер Немцов бе застрелян на 28 февруари късно вечерта на Москворецки мост в центъра на руската столица.

#Борис Немцов #Немцов #Заур Дадаев #Дадаев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници