Путин: Киев да изпълни докрай Минските споразумения

Путин: Киев да изпълни докрай Минските споразумения
Владимир Путин Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Разчитам, че Киев ще изпълни изцяло споразуменията от Минск, заяви руският президент Владимир Путин на среща с лидерите на Беларус и Казахстан в Астана, предаде ТАСС.

Путин благодари на Александър Лукашенко и Нурсултан Назарбаев за активното участие в разрешаването на украинския проблем. Той обясни, че Русия спазва договореностите.

Междувременно европейските лидери обвързаха вдигането на санкциите срещу Русия с пълното изпълнение на споразумението от Минск за примирие в Източна Украйна.

В края на първия ден от заседанието на Европейския съвет в Брюксел, стана ясно, че икономическите санкции срещу Русия ще останат в сила до пълното изпълнение на споразумението от Минск. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че не се очаква обаче това да стане преди края на 2015 година.

Френският президент Фрасоа Оланд заяви, че в момента минските споразумения се изпълняват частично, не се спазва изцяло прекратяването на огъня и изтеглянето на тежките оръжия, което се отнася и за договорките за обмен на пленници.

#Минск #Владимир Путин #Путин #Източна Украйна #Доналд Туск #Франсоа Оланд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници