Пет деца загинаха при въздушен удар в сирийския град Алепо

Пет деца загинаха при въздушен удар в сирийския град Алепо
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Девет души, от които 5 деца, са загинали при въздушно нападение срещу училище в град Алепо, северна Сирия. Това АФП, която цитира данни на Сирийския център за наблюдение на правата на човека.

Броят на жертвите може да нарасне, тъй като има сериозно ранени, уточни Рами Абдел Рахман, ръководител на неправителствената организация.

Според АП сирийски бунтовници са обстрелвали днес и квартали в Алепо под контрола на правителството. Загинали са най-малко петима души и десетки са ранени, съобщи сирийската държавна телевизия.

Часове след това хеликоптери подложиха на обстрел с картечници пазар в контролирания от бунтовниците квартал Маади очевидно като ответен удар.

Тридесет и пет души загинаха в събота при бомбардировки на сирийските ВВС и при артилерийски обстрел на Алепо, втория по големина сирийски град и бивш икономически център на страната.

Алепо е разделен на западен сектор, контролиран от режима в Дамаск, и от сектор под контрола на бунтовниците. Сирийските ВВС редовно "бомбардират" с варели с експлозиви бунтовниците, а те пък обстрелват със снаряди кварталите под правителствен контрол.

От началото на конфликта в Сирия през март 2011 г. досега са загинали повече от 215 000 души.

#Сирия #Алепо #нападение #бунтовници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници