Бъчварова: И медиите са равни пред закона

Бъчварова: И медиите са равни пред закона
A A+ A++ A

Дайте ми възможност да се запозная със ситуацията. Има някакво разминаване в цифрите. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова по повод ситуацията в ТВ7.

Тя заяви, че главият сектретар е бил в течение от самото начало. "Присъствието на полицаи тук е по законовите ангажименти по случаите с частните съдебни изпълнители", уточни още тя и посочи, че е имало искане от частния съдия-изпълнител Неделчо Митов да повече полиция, защото има основание да се предположи, че предварително заявеното изземане ще бъде затруднено.

Бъчварова посочи още, че още преди 14 дни до TV7 е изпратено уведомление по Закона за собствеността.

"Много моля никой да не спекулира с тази ситуация. Опитваме се да решим един много съществен проблем", заяви вътрешният министър. Медиите, както и хората, са равни пред закона", заяви още Бъчварова.

По повод броя на полицаите тя посочи:

"Има задължения на медията. Ще установя дали тази бройка е правомерна и след това ще разпоредя да бъдат изтеглени тези полицаи. Първоначално пред сградата са били пет души. После преценката е била, че се налага присъствието на още, поради нарасналото напрежение", заяви вицепремиерът.

След тези думи Румяна Бъчварова влезе в сградата на TV7 заедно с изпълнителния директор на медията.

#Румяна Бъчварова #ТВ7

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници