Владимира Янева с обвинение заради "Червей"

Владимира Янева с обвинение заради "Червей"
Владимира Янева Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отстранената като председател на Софийския градски съд, Владимира Янева, беше обвинена заради аферата със специални разузнавателни средства "Червей". Янева е с най-леката мярка за неотклонение "Подписка", предаде БНР.

В каря на април министърът на правосъдието Христо Иванов обжалва пред Върховния административен съд три решения на Висшия съдебен съвет, с които бе отказано два пъти образуването на дисциплинарно производство срещу съдия Владимира Янева. Причината е „неизпълнение на служебни задължения“ – произнасяне по нередовни и непълни от гледна точка на закона искания за прилагане на СРС; разрешаване използването на СРС за разкриване на престъпления, за които законът не предвижда възможност за използване на СРС.

На заседание на ВСС от 19 март т.г. съветът бе взел решение, с което отказва да образува дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Владимира Янева.

Христо Иванов бе катагоричен, че ВСС не може да отказва образуването на производство, когато има валидно предложение, надлежно мотивирано с факти и обстоятелства за нарушения на дисциплинарно отговорно лице.

#Владимира Янева #Янева #Христо Иванов #Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници