Дисидентът Владимир Буковски е в състояние на изкуствена кома

Дисидентът Владимир Буковски е в състояние на изкуствена кома
Снимка: latestnewsresource.com
A A+ A++ A

Писателят-дисидент Владимир Буковски е поставен в състояние на изкуствена кома след операция на сърцето. Това съобщи асистентът му Павел Стройлов пред руското бюро на Би Би Си.

На 5 май Буковски беше опериран в частна клиника в Мюнхен, където бе приет в много тежко състояние. Лекарите са сменили две от клапите на сърцето му.

Заради тежкото си здравословно състояние писателят  не можа да се яви пред съда по делото, в което е обвинен, че притежава и произвежда детска порнография. Заседанието трябваше да се поведе в британското графство Кеймбриджир, но беше отложено за 22 май. Буковски канегорично отрече, че се е занимавал с порнография. Според него, това обвинение е доусложнило заболяването му.

Владимир Буковски е сред първите, които открито говорят за практиката на изпращане на политически затворници в психиатрични клиники от съветската власт. Той прекарва повече от 12 г. в съветски затвори, трудови лагери и изправителни психиатрии, използвани от съветския режим като специализирани затвори. Писателят е един основателите на дисидентското движение в някогашния Съветски съюз.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници