Вложители на КТБ преправили договорите си, за да вземат гарантираните пари, обяви Борисов

Вложители на КТБ преправили договорите си, за да вземат гарантираните пари, обяви Борисов
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 1000 вложители в КТБ са преправили преференциалните си договори за високи лихви, за да вземат по 100 хиляди евро като редови вложители. В последния си работен ден пък квесторите са освободили огромни количества имущество, обяви премиерът Бойко Борисов на заседанието на Министерски съвет.

„Освобождавано е имущество, преправяни са договори - над хиляда - защото, ако имаш преференциална лихва, не можеш да взимаш след това стоте хиляди евро, които ти се полагат, защото си се облажил от лихвите. А това са над хиляда души и на практика, преправяйки им договорите, те са получили по сто хиляди евро. И като го сметнах, е около сто милиона загубата, нанесена съответно на Фонда", заяви Борисов, цитиран от Би Ти Ви.

„Толкова стриктно спазваме закона и безкомпромисно, че ви моля просто да сте търпеливи две-три седмици. Ще стане това, което сега ви казвам, то е документирано, ще бъде превърнато в съдебни дела. Оперативно информацията вече я има и се работи по нея. Така че, да го знаете", казва още премиерът.

Борисов заяви, че се надява прокуратурата да си довърши работата заедно с ДАНС и МВР.

#Бойко Борисов #Борисов #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници