Нов атентат в Кабул, няма пострадали български войници (СНИМКИ)

Нов атентат в Кабул, няма пострадали български войници (СНИМКИ)
Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма пострадали български военнослужещи при самоубийствения атентат, станал днес до международното летище в Кабул, Афганистан, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Терористичната атака стана около 9:00 ч. местно време извън района на летището.

В международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа” участва български военен контингент, в  състав от близо 110 военнослужещи, дислоцирани в Кандахар и в Кабул. Те изпълняват задачи по охрана на летище Кандахар и съветване и подпомагане на армейски корпус от състава на Афганистанската национална армия.

Говорителката на Полицейската мисия на ЕС в Афганистан (ЕУПОЛ) Сари Хаука-Кону съобщи, че при днешното самоубийствено нападение е загинал един човек, пътувал в автомобила, който не бил член на мисията."Всички членове на мисията, намирали се в колата, са на сигурно място и раните им не са фатални",  добяви тя.

Говорителят на афганистанското министерство на вътрешните работи Седик Седики каза, че от взрива са убити две афганистанки. Ранени са 18 човека, сред които осем жени и три деца. Не става ясно дали в информацията на афганистанското министерство се включва жертвата от колата на ЕУПОЛ.

Колата-бомба бе взривена близо до сградата на афганистанската служба за гражданска авиация, намираща се на
няколкостотин метра от терминала на летището, уточни заместник-говорителят на вътрешното министерство Наджиб Даниш.Пострадали са две цивилни коли и един автомобил на чуждите сили в Афганистан.

Говорителката на ЕУПОЛ каза, че в конвоя, минавал покрай мястото на атентата, са се движели две коли на полицейската мисия на ЕС, но само едната е била засегната от експлозията. Отговорност за днешното покушение поеха талибаните чрез съобщение в Туитър.

/ДД

#Кабул #атентат #Афганистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници