Нюланд: САЩ имат пряка връзка с Русия

Нюланд: САЩ имат пряка връзка с Русия
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

САЩ имат пряка връзка с Русия по украинската криза, при необходимост ние сме на линия. Това заяви помощник държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд. Тя е на посещение в Москва, за да обсъди с руски официални лица изпълнението на мирните договорености от Минск и двустранните отношения.

След срещата с руския заместник министър на външните работи Сергей Рябков и Григорий Карасин, американският дипломат заяви, че те са били задълбочени и прагматични.

"Разговорите със Сергей Рябков и Григорий Карасин бяха подробни, внимателни и прагматични, - каза дипломатът. - Ние говорихме за това как да се продължи договореното между Сергей Лавров и Джон Кери по време на неотдавнашна среща в Сочи", допълни Нюланд.

Помощник държавният секретар на САЩ предстои да се срещне и с Людмила Алексеева - най-възрастната правозащитничка в Русия и ръководител на Московската хелзинкска група.

Нюланд пристига от Киев, където преговаря с президента Петро Порошенко. Като отговаряща за въпросите на Европа и Евразия по време на протестите срещу управлението на Виктор Янукович тя поддържаше контакти и често се срещаше с представители на опозицията. Нюланд посети и лагера на Майдана.

#Виктория Нюланд #САЩ #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници