Стотици са изчезнали, а петима загинали след корабокрушението на кораб в Яндзъ

Стотици са изчезнали, а петима загинали след корабокрушението на кораб в Яндзъ
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стотици са изчезнали, а петима души са загинали, след като плавателен съд снад 450 души на борда претърпя корабокрушение и потъна във водите на река Яндзъ.

Корабът е потънал в провинция Хубейа. Той е пътувал от Нанкин за Чунцзин. На място се провежда спасителна операция. Засега не се съобщават евентуалните причини за корабокрушението.

Властите съобщиха за 12 оцелели. Спасителните екипи са чули викове за помощ от живи хора, заклещени вътре в частично потъналия кораб, съобщи китайската държавна телевизия, цитирана от Асошиейтед прес.

Засега спасителите се опитват да установят контакт с оцелелите с удари на чук по корпуса, не се решават да разрежат с оксижен дъното на преобърналия се кораб, което се вижда над водата.

Китайският президент Си Цзинпин настоя за голяма спасителна операция на мястото на корабокрушението. "Необходимо е да се вложат всички сили в издирването и спасяването, за да се гарантира безопасност за живота на хората", заяви Си по китайската телевизия.

На мястото на потъването на туристическия кораб "Дунфанчжъсин" ("Източна звезда") са изпратени 34 спасителни кораба, а на спасителите помагат екипажи на граждански плавателни съдове.

Спасители съобщиха, че са установили точното място на потъването, където реката е дълбока 15 метра и че дъното на кораба се вижда. Те работят в проливен дъжд и бурен вятър.

Повече от пасажерите на борда са туристи. Те, членове на екипажа и служители на туроператорската компания са китайски граждани.

#корабокрушение #Яндзъ #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници