Слух за смъртта на британската кралица Елизабет II вся смут

Слух за смъртта на британската кралица Елизабет II вся смут
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Интернет пространството набързо завря и закипя, след като се появи новината, че британската кралица Елизабет II е в болница и скоро може да почине. Всичко тръгна от информация на репортер на BBC в Туитър.

Ахмен Хаваджа публикува съобщение, че „Кралица Елизабет почина”, предшествана от пост за това как носителката на короната е приета в болница. В текста се казва: „Кралица Елизабет е приета за лечение в болница Едуард VII в Лондон. Изявление по този повод ще бъде направено в най-скоро време“.

Оказа се обаче, че става въпрос за фалшива тревога. Говорител на Бъкингамския дворец заяви за NBC, че кралицата не просто е жива, но и изпълнява активно публичните си задължения.

От своя страна Ахмен Хаваджа се извини за разпространението на невярната информация. Въпреки че съобщението бе изтрито много бързо, то все пак стана достояние и бе разпространено от много световни медии.


Все още не е ясно как се е стигнало до грешката, но от Би Би Си обявиха, че вече тече вътрешно разследване по темата.

Репортерката на телевизията обяснила, че е оставила телефона си за кратко без наблюдение. Интересно е, че „новината” дойде малко след като кралицата премина годишния си профилактичен преглед.

Това не е първият път, в който журналисти по грешка публикуват съобщение за кончината на някого. Преди време Си Ен Ен всяха смут, че Краля на футбола Пеле е починал, след което се извини за грешката.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници