"Шарли ебдо" отново взриви скандал, този път в тениса

"Шарли ебдо" отново взриви скандал, този път в тениса
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Френският сатиричен вестник "Шарли ебдо" отново "разбуни духовете" с карикатура на челната си страница. Изданието е избрало за последния си брой изображение на тенисист, а забитите инжекции отново връщат към вечната тема за допинга в спорта.

Карикатурата предизвика сериозна реакция в Испанската тенис федерация, която смята, че това е Рафаел Надал. Именно по тази причина от централата сериозно обмислят да съдят вестника. Предполага се, че използването на логото на Lacoste е умишлено, за да се избегнат догадките, че това наистина е Надал.

Припомняме, че Краля на клея не използва екипировката на френската компания, a има договор с Nike.

Повод за карикатурата и засягането на темата за допинга е фактът, че в началото на седмицата стана ясно, че в парижката болница "Ларибоазиер" ще бъде открито първото помещение за унищожаване на наркотични вещества. "Тази публикация е една отвратителна атака към спорта като цяло, а не само към тениса. Федерацията ни винаги е защитавала тенисистите си при съдебни спорове. Подобни действия не трябва да остават ненаказани", гласи официалната позиция на Испанската тенис федерация.

Припомняме, че на 7 януари тази година в редакцията на "Шарли ебдо" имаше терористично нападение. Джихадисти откриха огън и убиха редактора на ежеседмичника, деветима служители, двама полицаи и раниха още 11 човека. Причината - публикувана карикатура на пророка Мохамед.

#Рафаел Надал #тенис #Шарли ебдо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници