Проверяват шефа на Военна полиция заради ген. Шивиков

Проверяват шефа на Военна полиция заради ген. Шивиков
ген. Димитър Шивиков
A A+ A++ A

Министърът на отбраната Николай Ненчев е възложил на инспектората на МО проверка във Военна полиция, която установи злоупотреба със служебното положение от ген. Димитър Шивиков, пише „Преса”.

Проверката ще установи дали има нарушения от страна на службата, чийто шеф е ген. Борислав Сертов. След доклада на инспекторите министърът ще прецени дали ще има наказания за военни полицаи.

"Ген. Сертов е в отпуск. Като се върне, ще разговаряме", заяви Ненчев след заседание на кабинета. Той припомни, че ген. Сертов не го е информирал за сигнала срещу ген. Шивиков. "Редно бе първо с мен да поговори", каза Ненчев.

Досъдебното производство срещу ген. Шивиков е образувано на 1 април т.г. от Софийската военноокръжна прокуратура. Въз основа на събраните доказателства на генерал Шивиков е повдигнато обвинение за злоупотреба със служебно положение и власт с цел имотна облага.

През юни премиерът Бойко Борисов изразява тревога от начина, по който "Военна полиция" е проверявала генерал Димитър Шивиков, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници