Путин: Членството на България в НАТО и "Южен поток" не пречат на отношенията ни

Путин: Членството на България в НАТО и "Южен поток" не пречат на отношенията ни
Владимир Путин Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Членството на България в НАТО е свършен факт, който съвсем не означава, че Русия няма да развива отношения с тази страна, заяви руският президент Владимир Путин по време на работна визита в Ялта, Крим, цитиран от ТАСС.

Путин бе категоричен, че членството ни в Алианса не притеснява Москва.

"Не знам дали самата България се радва (на членството). Решението обаче е взето, това е суверенен избор на българския народ, ние се отнасяме към него с уважение и ще работим с България независимо от всички сложни въпроси, свързани с реализацията на каквито и да е проекти, в това число в областта на енергетиката, като например Южен поток", заяви Путин.

Руският президент припомни, че София се е отказала от този проект.

"Това не значи, че ние не възнамеряваме да развиваме отношения с България", каза още той и подчерта, че Русия смята България за много близка в духовен и исторически план страна и възнамерява да развива с нея отношения във всички направления.

На 1 декември 2014 г. руският президент Владимир Путин заяви по време на официалното си посещение в Турция, че при сегашните обстоятелства Русия не може да продължи проекта "Южен поток", включително и заради позиицята на Европейския съюз. За да отговори на нуждите на Турция, Руската федерация ще изгради нова газопреносна система.

На 1 декември руският президент Владимир Путин заяви по време на официалното си посещение в Турция, че при сегашните обстоятелства Русия не може да продължи проекта "Южен поток", включително и заради неконструктивната позиция на Европейския съюз. За да отговори на нуждите на Турция, Руската федерация ще изгради нова газопреносна система. - See more at: http://novinite.bg/articles/87107/Rosen-Plevneliev-oshte-se-nadyava-na-Yujen-potok#sthash.ObbbUJiU.dpuf

#България #НАТО #Владимир Путин #Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници