Атентаторът от Банкок - арабин, противник на хунтата? (ВИДЕО)

Атентаторът от Банкок - арабин, противник на хунтата? (ВИДЕО)
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Часове след терористичното нападение в Банкок стана ясно, че властите в Тайланд разполагат с ясно изображение от видеокамери на човека, заложил взривното устройство. Приличал на арабин. Според властите заподозреният бил от група, противопоставяща се на управляващата хунта, и бил роден в североизточната част на страната.

Североизточната част на Тайланд е бастион на движението на Червените ризи, което подкрепяше предишното правителство на клана Шинаватра, изгонено от власт след месеци на протести през 2014 г. След свалянето на кабинета на Инглук Шинаватра в Тайланд беше извършен военен преврат и сега хунтата държи властта начело с нейния лидер и премиер Прают Чан-оча.

Припомняме, че 22-ма души са били убити, а други 120 са били ранени при взрив на две бомби в центъра на тайландската столица Банкок, съобщава Би Би Си. Според властите нападението е било насочено към чуждестранните туристи. Вероятно сред загиналите има чужденци, като се смята, че поне двама загинали и повечето от ранените са туристи от Китай.

Журналисти и очевидци разказват, че са видели части от трупове в района на хиндуисткия храм Ераван, намиращ се в центъра на Банкок, сред огромни молове и небостъргачи. Там е избухнала едната бомба.

Междувременно, генералният секретар на ООН Бан Ки-мун иска съд за виновниците. От Държавния департамент на САЩ заявиха, че властите в Тайланд не са искали помощ за разследване на инцидента.

Във вторник сутрин в мрежата се появиха и ексклузивни аматьорски кадри от атентата. Те показват момента на експлозията в тайландската столица. На кадрите се виждат мащабите на взрива.

#Банкок #Тайланд #атентат #бомба #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници