Павлова разваля концесиите за плажовете "Корал", "Делфин" и "Иканталъка 2"

Павлова разваля концесиите за плажовете "Корал", "Делфин" и "Иканталъка 2"
A A+ A++ A

Нов концесионер на седем плажа по Черноморието и прекратяване на три концесионни договора предлага на кабинета регионалният министър Лиляна Павлова.

Плажовете, чиито нови концесионери ще бъдат обявени на заседанието на МС утре, са "Златна рибка", "Созопол - Буджака", "Каваците - север", "Смокините - юг", "Смокините - север" - всички в община Созопол, "Козлука" в община Несебър и "СБА" в община Каварна.

Павлова обаче е твърдо рлешила да развали договорите с концесионерите на три плажа - "Корал" и къмпинг "Делфин" в община Царево, както и "Иканталъка 2" в община Каварна.

По-рано Павлова обяви, че плажовете Слънчев бряг – север, Обзор - централен и Ахтопол – север също са с категорично установено трайно, системно неизпълнение на законовите и договорните условия в концесията. След края на сезона вероятно и тези договори ще бъдат прекратени предсрочно.

Общият брой на плажовете по Черноморското крайбрежие е 209, като 21 са предоставени и се управляват от областните управители на Варна, Добрич и Бургас. 95 плажа са неохраняеми или части от тях са отдадени за стопанисване.

#плаж #концесионен договор #Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници