Давутоглу върна мандата за съставяне на правителство

Давутоглу върна мандата за съставяне на правителство
A A+ A++ A

Премиерът на Турция Ахмет Давутоглу върна мандата за съставяне на правителство на президента Реджеп Тайип Ердоган, след като не успя да намери коалиционен партньор.

Този развой бе очакван, след като преговорите за съставянето на правителство между управляващата Партия на справедливостта и развитието и Партията на националистическото действие претърпяха неуспех, предаде Ройтерс.

Сега Ердоган може да връчи мандата на втората по брой депутати формация в парламента - светската Народнорепубликанска партия, въпреки че се смята, че и тя не е в състояние да състави правителство, отбелязва БТА.

Ако до 23 август не бъде сформиран кабинет, Ердоган ще трябва да разпусне временния на Давутоглу и да състави преходно правителство, което да управлява до свикването на нови избори през есента.

Предвид вероятността за предсрочен парламентарен вот Централната избирателна комисия взе принципно решение, че предвиденият в конституцията тримесечен срок за подготвяне на избори може да бъде съкратен. Очаква се изборите за нов парламент да се състоят до 22 ноември

#Давутоглу #мандат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници