Павлова откри първия блок, саниран по програмата за енергийна ефективност

Павлова откри първия блок, саниран по програмата за енергийна ефективност
A A+ A++ A

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откри първия саниран в блок в България. Над сградата в Благоевград прелетя и дрон, който от птичи поглед показа гледката, съобщи БНР.

Павлова влезе в един от входовете, посрещната с пита и мед. Тя преряза лентата на блока заедно с кмета на града и с областния управител.

Строително-монтажните работи приключиха за 60 дни при спазване на предварително обявения срок. Освен изолацията на фасадата, изцяло е подменена дограмата на апартаментите. Обновени са и общите части. Министър Павлова заяви:

Когато виждаме разликите преди и сега, можем да си кажем, че не само ще са по-топли и уютни домовете ни, но наистина кварталите ще изглеждат по един различен начин. Четвърт милион български граждани се довериха на тази програма и аз искам да им благодаря и благодаря, разбира се и на Благоевград, че оттук нататък съм убедена, че този четвърт милион ще се увеличи, защото програмата е насочена към всички български граждани на територията на цялата страна, без значение, дали общините са малки, големи.

Каква е равносметката на програмата към днешна дата - над 1500 вече са сградите, които са подали своите заявки за участие и сградите, които ще могат да изглеждат по начина, по който изглежда вашата сграда. С тези мерки, които са изпълнени на тази сграда, ние очакваме около 50% спестяване от разходите.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници