Танев иска криминализиране на "мъртвите души" в училищата

Танев иска криминализиране на "мъртвите души" в училищата
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Криминализиране на "мъртвите души" в образованието и повишение на учителските заплати са сред основните приоритети на Министерството на образованието.

Това каза в Пловдив министърът на образованието проф. Тодор Танев, цитиран от БТА. Министърът се запозна на място с пораженията, които пожар нанесе на сградата на помощното училище "Стефан Караджа".

Tанев посочи, че друг основен приоритет е въвеждането на реални цени на учебниците. Според него проблемите в сферата са натрупвани не с години, а с десетилетия и няма как да бъдат решени за няколко месеца. По думите му обаче има достатъчно много резерви за тяхното разрешаване.

Броят на "мъртвите души" трябва да бъде сведен до минимум, което според него може да се постигне, ако го подкрепят и народните представители. Друг приоритет са учителските заплати, както и борбата, според Танев, с една от "язвите на българското образование" - завишените цени на учебниците. 

Министърът обясни, че в около 60 на сто от всички 2400 училища в страната все още текат ремонти, като до момента в осем от тях те ще продължат до средата на октомври. Според него това няма да попречи във всички учебни заведения учебните занятия за започнат на 15 септември.

#Тодор Танев #образование #учители #заплати #учебници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници