България е фокусна страна на изложение за съвременно изкуство във Виена

България е фокусна страна на изложение за съвременно изкуство във Виена
Снимки: Компрес София, бюро за връзки с община Виена
A A+ A++ A

България е специален гост на тазгодишното изложение за съвременно изкуство Vienna Contemporary от 24 до 27 септември във Виена. 

След Азербайджан, Грузия, Казахстан, Украйна и Белорусия (2012), Грузия и Полша (2013) и Азербайджан (2014) сега организаторите са насочили фокуса към съвременното българско изкуство. 

По инициатива на Веселина и Катрин Сариеви, основателки на на фондация “Отворени изкуства”, и в сътрудничество с кураторките Яра Бубнова и Весела Ножарова ще бъдат представени най-интересните български галерии и над 50 творци от страната ни. 

Планирани са дискусии и срещи с наши художници, съобщиха от "Компрес София" - бюро за връзки с община Виена. За първи път ще бъде издаден специален каталог за стараната-гост, подготвен от живеещия във Виена куратор Борис Костадинов, който представя подробно българските участници и тенденциите в съвременното българско изкуство.

Българската изложба “Вариофокуси - творци” включва доказали се вече наши художници, които поради спецификата на българската културна сцена работят и като куратори, писатели, организатори, мениджъри и колекционери. По време на  изложбата ще бъдат показани и кратки видео портрети на някои от творците.

#художници #галерии #изкуство #изкуство #Виена #Австрия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници