Борис Бонев скочи на партиите в НС и им даде за пример Сталин, Чърчил и Рузвелт

Борис Бонев скочи на партиите в НС и им даде за пример Сталин, Чърчил и Рузвелт
A A+ A++ A

Създателят на "Спаси София" и общински съветник - Борис Бонев, публикува своята позиция, относно случващото се в момента в политическия живот на страната и дрязгите, които водят България към трети парламентарни избори в рамките на календарната година. За целта Бонев си послужи с исторически пример.

ЕТО КАКВО НАПИСА БОРИС БОНЕВ:

➡ Шансът за сформиране на правителство вече е минимален. Ясно е, че ни очакват нови, поредни избори.

👎Няма съмнение, че и този парламент падна жертва на политическото невежество, тънките сметки, егоцентризма и откровената неадекватност. И макар, че едни изглеждат по-виновни от други, трудно е да се каже, че има невинни. Политическата арогантност е неприемлива и когато я упражняваш, и когато си потърпевш.

🧐 Вече явно е срамно и даже укоримо, ако лидерите на партиите се срещат, водят диалог около приоритети и обсъждат как да се решат най-важните национални проблеми. Това е още по-странно за субекти, които от повече от година декларират, че са от една и съща страна на барикадата и заедно искат да демонтират мутренския модел на ГЕРБ, и заедно, (понеже не им стигат силите да го направят поотделно), да построят по-справедливо общество, по-силна икономика и по-просперираща България.

❓ Как лидерите на тези сили мислят да направят правителство и полезно за страната управление, щом продължават взаимно да се нападат, обиждат и да изгарят мостове? Диалогът е в основата на всяка демокрация, защото както е казал Чърчил - "Целта на парламента е да замени юмруците с аргументи".

Убеден съм, че огромна част от българите очакват лидерство и отговорност, а не трупане на еднодневни политически точки единствено в името на тесния, партиен интерес!

🟥 Изправени сме пред три големи кризи - здравна, икономическа и политическа. Но те са нищо в сравнение с огромната криза на здравия разум! И за съжаление, нищо не показва, че сме на път да я преодолеем.

Ще отидем на още едни избори. Но от тях няма да има никакъв смисъл, ако не бъдат усвоени уроците от предишните.

България има шанс да направи сериозна крачка напред, но затова е необходима диалогичност, отговорност и лидерство, а не евтино политическо театро.

ПП: На снимката - трима световни лидери с големи идеологически различия, които обаче ги загърбиха в името на по-висша цел.

#Борис Бонев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници