Масови демонстрации в Аржентина за легализиране на марихуаната

Масови демонстрации в Аржентина за легализиране на марихуаната
A A+ A++ A

Масови демонстрации с искане за легализиране на марихуаната се проведоха в над 20 аржентински града, съобщават местните медии. Участниците в тях настояваха за приемането на закон, който да забрани наказателното преследване на хората, употребяващи този вид опиат, съобщава БГНЕС.

През август 2009 Върховният съд на страната изключи от списъка с наказания притежанието на марихуана в малки количества. По-рано човек можеше да лежи до две години в затвор, ако бъде хванат с цигара марихуана. Въпреки това наркотикът така и не беше легализиран.
Един от организаторите на протеста Мартин Армада заяви, че само през 2010 са започнати 12 хиляди дела свързани с марихуана, като 8 хиляди от тях са били насочени срещу потребителите.

В столицата Буенос Айрес протестът започна на централния площад край президентския дворец, където ораторите за легализация на марихуаната бяха сменени от музикални групи, изпълняващи реге. След концерта демонстрантите отидоха до сградата на парламента, където продължиха своята акция. Те бяха подкрепени от депутата Клаудио Лосано, който призова да се сложи край на лицемерната политика, защото тя е от полза само на наркотърговците. Сходни протести се проведоха и в други големи аржентински градове, сред които Ла Плата, Росарио и други.

#марихуана #легализиране #Аржентина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници