Природозащитници ще обжалват за застояването на Карадере

Природозащитници ще обжалват за застояването на Карадере
Снимка: www.bluelink.net
A A+ A++ A

Върховният административен съд отхвърли миналата седмица жалбата на част от протестиращите от Сдружение "Да спасим Карадере" за спиране на застрояването в района.

Протестиращите обжалваха меморандума за изпълнение на инвестиционен проект в местността. Съдът прие, че протестиращите нямат правен интерес.

„Ние не сме съгласни с решението на ВАС. Не би трябвало държавата да ни отнема правото на чиста околна среда. Ще обжалваме. И пред Европейския съд“, заяви представителят на сдружението Павел Антонов пред БНР.

Антонов твърди, че всички решения за строителство са изтекли и невалидни, затова в момента там не може да се строи законно.

„Учудвам се, че прокуратурата не се е активизирала. Не може хората, платени с нашите данъци, да нарушават законите. Кметът на община Бяла и Общинският съвет да дадат пример. В самата Бяла има много хора, които не желаят да се строи там. Нека общинарите да си влязат в ролята на представители на всички“, категоричен бе Павел Антонов.

Националната асоциация "Българско Черноморие" (НАБЧ) иска оставките на специалистите в юридическия отдел към МОСВ и очакват те да бъдат подадени и приети следващата седмица. Ако оставките не бъдат подадени, НАБЧ са готови на протести.

#Върховният административен съд #Бяла #Карадере #Антонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници