Рекордно ниски изкупни цени на млякото

Рекордно ниски изкупни цени на млякото
A A+ A++ A

В момента, в Северозападна България изкупната цената на суровото краве мляко е стигнала 34 стотинки на литър, а в Южна България - 50 стотинки. Това се случва за първи път в историята на животновъдството,  обяви Пенка Христова от Съюза на животновъдите.

По думите й в края на месец март ще паднат млечните квоти. Ние искахме пазарът да бъде отворен, като от минестарството казаха,че пазарът е отворен с наредба 26, обясни тя пред БНР.

"Тази наредба е напълно ограничаваща, добави Христова. Ние не искаме намеса в ценообразуването, не искаме и субсидии в момента.

Искаме администрацията да седне и да поработи малко

Искаме малко помощ от хора, които могат да ни помогнат чрез отваряне на пазара и чрез облекчаване на административните тежести".

В 11:00 ч. днес животновъдите се събират на протест на път Е 79, при разклона за Банско. Поводът - Агенцията по храните спря процедурата за доставката на ваксината за син език. Според Христова това е необяснимо решение.

Още

от декември има обещание, че през януари ще имаме ваксината

и най-вече за този район, в който хората излизат днес на протести, допълни тя.

"За нас е без значение какъв вид договаряне ще има, категорична е Христова. Хората трябва да са спокойни и да получат обещаното им. За голямо съжаление до момента даже няма информация какаво се случва. Проблемите се натрупаха и министерството трябва да работи в труден за тях и за нас период. Оказа се, че ембаргото си изигра шега с нас с ниските изкупни цени на млякото".

#изкупни цени #мляко #животновъдство #протест #син език

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници