Започва диалог за приемане на силен антикорупционен закон

Започва диалог за приемане на силен антикорупционен закон
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма принципни различия за приемането на антикорупционния закон. Тава обяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова след заседанието на Съветът за развитие.

Съветът за развитие към Министерския съвет беше създаден като орган, в който да бъдат обсъждани всички спорни въпроси в управляващата коалиция.

Бъчварова обяви, че започват диалог, за да прецизират текстовете на законопроекта и да може той да бъде приет при следващото внасяне.

По думите и има натрупване на приоритети и предстои да бъде обсъдено как да бъде преодоляно това натрупване. "Има пакет от законодателни проекти, които предстои да бъдат приети", обясни Бъчварова, цитирана от БГНЕС.

Според Меглена Кунева законът за превенция на корупцията може да бъде внесен на 3 декември.

Тя определи, че връщането на закона на първо четене „може да бъде отправна точка за още по-добър диалог и още по добър закон. Мога само да съжаля, че го отлагаме за след три месеца, но вярвам, че тогава ще бъде подкрепен от по-голямо мнозинство. Пак повтарям, че законът е важен не за мнозинството, а за цялата държава”.

Вицепремиерът изтъкна, че по други теми може да се делят на леви и десни, но по темата за борба с корупцията, която подлежи на оценка, която ще отекне навсякъде по света с доклада на ЕК за правосъдието и вътрешния ред, нямат право да изглеждат по-малко решителни. 

#антикорупционен закон #Румяна Бъчварова #заседание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници