Майка хвърля детето си, за да го спаси от пожара

Майка хвърля детето си, за да го спаси от пожара
Източник: London news picture
A A+ A++ A

Млад мъж спасил 4-годишно момиченце от сигурна смърт, след като майка му го хвърлила от петия етаж на блока "ковчег" в Лондон. Драмата се разиграла минути след началото на огнения ад, съобщава британското издание „Daily Mail”, пише NOVA.

Пат бил съсед на семейството с малкото дете. Успял бързо да излезе от обхванатата от пламъци сграда. Тогава видял как майката на момиченцето стои на прозореца на жилището си и вика за помощ. Тя била увила главата на дъщеря си с хавлиена кърпа.„Тогава Пат извика на жената: „Пусни я, ще я хвана”, а тя отвърна: „Не, не, не мога”, разказва очевидец на случилото се.

Виждайки обаче как пожарът се разраства, майката все пак хвърлила дъщеря си през прозореца. За щастие, младият мъж успял да я хване. После я прегърнал силно и двамата се отдръпнали, за да се предпазят от падащите от горящия блок отломки. Детето било прегледано от медици още пред блока, а Пат бил откаран в болница. За съжаление, майката на момиченцето вероятно е сред жертвите на огромния пожар.

Оказва се, че тази жена не е единствената предприела рискованата стъпка. Свидетели разказват как друга майка хвърлила бебето си от 9-ия или 10-ия етаж. И то имало късмета да оцелее, след като мъж от насъбралото се пред зданието множество го хванал. Още една майка пуснала сина си през прозореца на апартамента им, за да го спаси от пламъците. Очевидците не поясняват как, но казват, че и момченцето се е отървало без сериозни наранявания.

 

#майка #спасява #дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници