Полк. о.р. Петър Ненков: Българската армия е подготвена, но не разполага с модерна техника

Полк. о.р. Петър Ненков: Българската армия е подготвена, но не разполага с модерна техника
Според полк. о.р. Ненков, Българската армия не изпълнява задачите по осигуряване границите на България, а и в рамките на НАТО също не изпълнява задачите си. Снимка: "Фокус"
A A+ A++ A

Българските военни са много добре подготвени, но техниката, с която разполагат е под всякаква критика, заяви Петър Ненков, полковник о.р. предава „Фокус“.

Според него, Българската армия не изпълнява задачите по осигуряване границите на България, а и в рамките на НАТО също не изпълнява задачите си.

„Това, че днес няма техника, не е въпрос на финанси. Колегите ги е срам да показват тази техника, защото тя е тази, която си беше преди 30-40 години, ние като курсанти се учехме на нея“, коментира Ненков и добави, че „звучи нелепо, но е истина“.

„И това показва какво правихме 23 години – реформи, реформи и стигнахме до дъното. По принцип, в последните 23 години се работеше на принципа – не са важни оперативните, стратегическите задачи за изпълнение, които трябва да изпълнява армията по отбраната на страната, а са важни финансовите средства“, заяви военният.

„И понеже е непопулярно да се каже, че за армията трябват пари - дай да съкращаваме от армията. Резултатът какъв е - няма техника вече”, каза още полковник Ненков.

#Българска армия #техника

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници