Бивш шеф от "Газпром" намерен мъртъв в хотел във Вашингтон

Бивш шеф от "Газпром" намерен мъртъв в хотел във Вашингтон
A A+ A++ A

Бившият министър на съобщенията на РФ и бивш директор на Газпром-Медиа Михаил Лесин е намерен мъртъв в хотел във Вашингтон на 5 ноември, предаде ТАСС.

По информация от руското посолство в американската столица камериерка в хотел „Дюпoн Съркъл“ в центъра на града е намерила тялото на Лесин. Предварителните данни не съдържат признаци за насилствена смърт. От семейството са казали, че причина за смъртта е сърдечен удар.

Не е известно с каква цел 57-годишният Лесин е пристигнал в САЩ.

Американските власти и руски представители работят съвместно за изясняване на причините и обстоятелствата около смъртта на Лесин, отбелязва ТАСС.

Според АФП Лесин е бил приближен до президента Владимир Путин и негов съветник при създаването на руската международна многоезична информационна телевизионна компания RT (Russia Today —  Русия днес) . Той придобил за милиони долари недвижима собственост в Европа и няколко резиденции в Лос Анджелис за над 28 милиона долара.

Би Би Си отбелязва, че в продължение на години той е бил най-силната фигура на руския медиен пазар и по коридорите на властта.

Руските медии цитират изказване на президента Путин от петък, в което той говори за огромния принос на Лесин за формирането на съвременните руски медии. Същевременно изданията припомнят случай от преди година, когато  той е упражнил влиянието си на акционер в московско радио, за да спре излъчването на интервю с опозиционния лидер Алексей Навални.

#Вашингтон #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници