10 000 германци излязоха на антиислямска демонстрация

10 000 германци излязоха на антиислямска демонстрация
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Между 10 и 12 000 души излязоха в Дрезден на антислямска демонстрация, организирана от  ПЕГИДА ("Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада").

Шествието започна с минута мълчание в памет на жертвите на атентатите в Париж. Демонстрантите носеха френски знамена и плакати, гласящи: "Днес в Париж, утре в Германия".

"Атентатите в Париж не дойдоха от нищото. Причината за тях е провалената мигрантска политика на Европа", отбеляза един от лидерите на ПЕГИДА Зигрфид Дебриц, а множеството скандираше: Меркел трябва да си ходи.

"Тази политика кани хора от напълно чужди култури, с напълно различни ценности, в страни и региони, чиято култура много от тези мигранти ненавиждат". "Всички онези, които отказват да направят връзката между т.нар "религия на мира" - исляма и бежанците и борбата срещу тероризма вече са с окървавени ръце с днешните и бъдещи жертви. Това е етническо самоубийство на Европа", каза още Зигрфид Дебриц. "Случилото се в Париж само потвърждава нашите предупреждения. Това е много тъжно, но не е изненада за нас", каза 46-годишният съдия Томас, който участва в протеста.

Източник: БГНЕС

#Пегида #мигранти #бежанци #протест #Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници