Започна театралният фестивал Толстой в Русия

Започна театралният фестивал Толстой в Русия
www.huffingtonpost.com
A A+ A++ A

 

Театралният фестивал Tolstoy weekend („Толстой уикенд”), посветен на 188-та годишнина от рождението на руския писател Лев Толстой се открива в Ясна поляна, Русия, съобщиха организаторите, пише БГНЕС.

"Първият театрален фестивал Tolstoy weekend (така е посочен в оригиналната информация, бел.ред.) Ще се проведе от 9 до 11 септември в родовото имение на Лев Николаевич Толстой - Ясна поляна в област Тулска област. Участват московски театри и трупи, които ще представят своите продукции по мотиви на творчеството на Толстой", обявиха организаторите.

Очакват се над хиляда зрители, които в продължение на три дни ще могат да видят най-силните театрални постановки на класика и да се потопят в приказната и романтичната атмосфера на XIX век.

Организаторите на фестивала предвиждат за 10 септември публична дискусия около тълкуванията на Толстой от съвременни режисьори. В знаковото събитие ще участва и Дейв Малой - американският композитор и автор на либретото на електронната поп-опера "Наташа, Пиер и Великата комета от 1812", написана по петата част на романа "Война и мир". През тази есен операта ще бъде показана на Бродуей.

„Надяваме се, че участието му в кръглата маса, посветена на творчеството на големия писател, ще позволи по-дълбоко разбиране на това как се възприема Толстой на Запад и кое вдъхновява творците да адаптират неговите творби и да търсят нов прочит на класическата руска литература”, разказаха организаторите.

#рождение #Лев Толстой #открива #Ясна поляна #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници