БКА откри изложба в НС за Световния ден на картографските системи

БКА откри изложба в НС за Световния ден на картографските системи
Източник: Геомедия
A A+ A++ A

 

Чрез електронните карти развихме нашата продукция, заяви Чавдар Динев, управител на издателство "Дейтамап", във връзка със Световния ден на географските и информационни системи и по повод откритата днес изложба в северното фоайе на парламента, предаде БГНЕС.

С различни карти и фотоси издателства представят картографската си продукция, отбеляза той. Ние сме едно от най-старите и най-големите картографски издателства, откакто държавната картография се изтегли от пазара, обясни Динев. Чрез новите технологии правим по-честа актуализация и най-малките корекции се отразяват веднага. Имаме карти за автомобилистите, за офиси и администрацията - стенните карти, както и за целия учебен процес по география и история, подчерта Чавдар Динев.

Изложбата с карти трябваше да бъде открита вчера, но се е отложила за днес поради бурните събития около правителството. Благодаря на икономическата комисия в НС и на нейния председател Петър Кънев за сътрудничеството и за подкрепата им, каза от своя страна проф. Теменужка Бандрова, председател на Българската картографска асоциация.

Имаме една мечта - да направим електронен атлас на България - такъв, какъвто имат във всички развити държави и се надяваме на подкрепа от държавата, защото сами, с наши усилия няма да можем да го направим, каза тя. По решение на УС на Българската картографска асоциация проф. Бандрова награди с грамота Петър Кънев за неговата всеотдайна работа и за принос в българската картографска дейност. 

#НС #Петър Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници