Фандъкова обеща за година да прати 4000 бездомни кучета в приюти

Фандъкова обеща за година да прати 4000 бездомни кучета в приюти
Фандъкова разкри, че през следващата седмица екипите на „Екоравновесие" за залавяне на бездомни кучета ще се увеличат с още един, а до месец – с още два. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кметът на София Йорданка Фандъкова изрази надежда в рамките на една година поне 4000 бездомни кучета да бъдат настанени в приюти от отворен тип.

Коментарът й дойде само часове след смъртта на 88-годишния Христо Панков, който беше нахапан от улични кучета в квартал „Редута" на 13 юни.

„Не можем да губим повече време в процедури," каза Йорданка Фандъкова, цитирана от „Фокус", при инспекцията на строителните дейности по надлеза „Надежда".

Йорданка Фандъкова изказа съболезнования на близките на загиналия човек и обеща по-бърза и ефективна работа на институциите, които се активизираха при предишния подобен случай – проф. Ботьо Тачков, който почина след нападение на кучета в „Малинова долина" в края на март.

„Още днес в общината е свикан оперативен щаб на специалистите, които работят по темата с бездомните кучета. Ще искам ускоряване на процедурата по изграждане на приюта за 1000 кучета. Имаме готовност да започнем и процедурите за втория етап за още 1000 кучета, както и за проектирането на приют в Кремиковци за още 2000 животни," обясни Йорданка Фандъкова.

В понеделник сутринта кметът ще има среща в общината и с представители на екоорганизации, за да им постави въпроса с какви собствени сили те могат да участват в построяването на подобни приюти.

Кметът настоява и земеделското министерство да внесе възможно най-бързо законови промени за решаване на проблема с бездомните кучета в страната.

Тя разкри, че през следващата седмица екипите на „Екоравновесие" ще се увеличат с още един, а до месец – с още два.

#Йорданка Фандъкова #бездомни кучета #Христо Панков #Ботьо Тачков #кучета #приют

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници