Разкриха какво се е случило с Хитлер в последните му мигове

Разкриха какво се е случило с Хитлер в последните му мигове
YouTube
A A+ A++ A

Какво се е случило в последните мигове на Хитлер? Това разкрива неговият доверен бодигард Рохус Миш в автобиографията си. Миш почина през 2013-а година на 96-годишна възраст, и е първият човек, видял трупа на Фюрера, пише "Индипендънт", предаде Нова телевизия.

Нацисткият вожд се самоубива заедно със съпругата си Ева Браун през пролетта на 1945 г. По това време Германия вече е в руини, а Червената армия настъпва към Берлин. 

Преди да се самоубие, Хитлер освободил от клетвата за лоялност всички войници и заявил, че иска тялото му да бъде изгорено.

След като разбира, че германската армия не е надвила руснаците в Берлин, Хитлер се оттегля във фюрербункера заедно с Браун и дава заповед да не го безпокоят. Той се здрависва с адютанта си Ото Гюнше. Хитлер вече му е казал, че не иска неговото тяло да бъде публично поругавано като това на Мусолини.

„Изведнъж се случи нещо. Вратата беше отворена и аз погледнах през вратата. Първо видях Ева. Тя беше седнала, а обувките й бяха под дивана. До нея беше Фюрера. Очите му бяха втренчени, а главата му беше клюмнала напред”, спомня си Миш в автобиографията си. 

Миш, който беше последният оцелял член на обкръжението на Хитлер, умря в Берлин на 96-годишна възраст. Преди смъртта си той описа в книга интимни подробности от живота на вожда, включително как се е натъкнал на любовницата му Ева Браун в интимен момент, в който тя била само по прозрачна нощница.

#Хитлер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници