Десетки музеи, галерии и читалища ще се включат в Европейската нощ на музеите

Десетки музеи, галерии и читалища ще се включат в Европейската нощ на музеите
historymuseum.org
A A+ A++ A

13-то издание на Европейската нощ на музеите ще се проведе в София на 20 май (събота), съобщиха от пресцентъра на Столична община, пише Агенция "Фокус". Събитието се организира от Френския институт, Столичната община и Министерството на културата.

Очаква се отново десетки музеи и галерии в страната да се включат в европейската инициатива с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви, посветени специално на Нощта, пише SofiaNews.info. В инициативата могат да участват национални музеи и галерии, регионални музеи и общински културни институти, а също така и частни галерии и изложбени пространства, които проявяват интерес към събитието. И през тази година към европейската инициатива се очаква да се присъединят много български читалища, които подготвиха различни арт изяви и за миналогодишното издание на „Нощта на музеите”.

По традиция, през последните години само в София над 50 музея и галерии се включват в Европейската „Нощ на музеите” и посрещат хиляди посетители с безплатен вход.

#София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници