Пожарникари вървят 2 часа пеша до пожара на Витоша

Пожарникари вървят 2 часа пеша до пожара на Витоша
Рано е да кажем каква е причината за възникване на пожара във Витоша, но високата температура и вятърът допълнително усложняват нашата работа, обясни Николай Николов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пожарът, който бушува в резервата „Бистришко бранище" във Витоша, е обхванал около 40 декара иглолистна гора.

Сигналът за пожара е подаден около 14:00 часа и към мястото незабавно са изпратени екипи на Столична дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението", съобщи директорът на звеното главен комисар Николай Николов.

„Рано е да кажем каква е причината за възникване на пожара във Витоша, но високата температура и вятърът допълнително усложняват нашата работа," заяви той пред БНР.

В пожарогасенето ще се включат един хеликоптер за оглед и два за гасене. Пожарът е в силно пресечена местност на висока надморска височина.

Кметът на село Бистрица е създал организация за привличане на доброволци, които да съдействат на служителите от МВР при гасене на огъня, предаде БГНЕС.

Малко след 16:00 часа е кацнал хеликоптерът на гранична полиция, който е направил огледа на мястото.

Засегнати са приблизително 35-40 декара иглолистни гори в резервата „Бистришко бранище", който се намира в много трудно достъпна местността. Посоката на разпространение на пожара е билото на Витоша.

От Бистрица тръгват доброволци и пожарникари, за да стигнат до мястото на пожара, като пътят ще им отнеме поне 2 часа.

Според Николай Николов гърстата гора все още не е пламнала.

„Най-важното, на което разчитаме, това са двата хеликоптера, които ще гасят отгоре. Ще вземем вода или от Панчаревското езеро или от язовир Искър. Държим връзка с пилотите, ще им кажем къде е най-безопасно в момента," допълни главен комисар Николай Николов.

Според него все още няма нужда от организация на доброволци. Няма информация за пострадали хора, съобщи още Николай Николов.

#Витоша #пожар #Бистришко бранище #Николай Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници