Борисов прати Найденов да гаси пожара на Витоша

Борисов прати Найденов да гаси пожара на Витоша
По думите на земеделския министър, всички служители от горските стопанства в района са мобилизирани за гасенето на пожара. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов изпрати министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов в местността „Бистришко бранище" във Витоша, където от 14:00 часа в неделя бушува пожар.

Мирослав Найденов се е отправил към пожара по разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

По думите на земеделския министър, всички служители от горските стопанства в района са мобилизирани за гасенето на пожара.

Осигурени са високопроходими автомобили, с които да се влезе да се гаси. От съседни горски стопанства също са извикани да помагат.

По данни на главен комисар Николай Николов, директор на „Пожарна безопасност и защита на населението", огънят е обхванал около 40 дка иглолистна гора.

В гасенето вече са се включили три хеликоптера – един за наблюдение и два а гасене. Тъй като местностте е труднодостъпна, пожарникарите са се отправили към нея пеша, като пътят до мястото отнема около два часа.

#Бойко Борисов #Мирослав Найденов #Витоша #пожар #Бистришко бранище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници