„101 каба гайди" откриват третия „Беглика фест"

„101 каба гайди" откриват третия „Беглика фест"
Беглика е малък язовир в Западните Родопи, разположен непосредствено срещу язовир Голям Беглик. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С внушителния звук на оркестър "101 каба гайди" ще започне петото издание на Фестивала за съзнателно общуване с природата и творчеството - "Беглика фест".

Форумът се провежда в местността Батлъбоаз на бреговете на язовир Голям Беглик и продължава до неделя. Очаква се посетителите на събитието на бъдат над 2000, предаде в петък сутринта БНР.

Тази година във фокуса на "Беглика фест" ще бъдат темите за устойчивия живот и родителството - създаването, отглеждането и възпитанието на деца в хармония с природата и изискванията на съвременния свят.

Както обикновено, ще има много семинари и уъркшопове за екологично земеделие и строителство, оползотворяване на отпадъците, йога практики, народни игри, астрономия и много други.

Музикалната програма е почти денонощна, като вечерите над родопския язовир ще бъдат огласени от унгарците от "Фокателеп", сърбите от "Бицикл", полската формация "Етномалия", лондонската диджей фурия "Пени Метъл" и много други чужди и български участници. През деня музиката ще звучи от специална сцена, издигната на 6 метра в клоните на дърветата.

За да се намали екологичният отпечатък на фестивала, и тази година организаторите ограничават броя на автомобилите в зоната, осигурени са възможности за разделно събиране на отпадъците.

#Беглика фест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници