Беглика Фест се завръща с много музика и лекции във водата

Беглика Фест се завръща с много музика и лекции във водата
Снимка: Beglika Free
A A+ A++ A

След почти две години и едно пропуснато издание, Беглика Фест се завръща с атрактивна програма - три музикални сцени, сал-къща за лекции във водата, водни таксита, цял раздел от програмата, сътворен изцяло от публиката. Фестът ще се порведе от 21 до 24 август на бреговете на язовир Голям Беглик.

Организаторите предлагат за всекиго по нещо. Овен с богата програма, провокираща традиционните гледни точки към начина ни на живот, културата ни на потребление и системата, в която функционираме, Беглика фест ще зарадва посетителите си и с музикални събития. През фестивалните дни Live Trance Circle ще въведе участниците си в музикална медитация - импровизация, а Drum Circle ще ги запознае накратко с историята и развитието на ритмичната култура по света и с основните ритми на свирене.

Фокусът на Беглика фест 2014 е авангардният Форум "Метаморфози" , който е своеобразен "храм на колективната интелигентност", организиран от Фабрика за идеи - с над 50 лектори, случващи промяната в България в сферите образование, икономика и култура.

КАБА СЦЕНАТА е традиционната беглишка платформа за представяне на живи, иновативни и раздвижващи духа и телата музикални проекти. Жанровата й палитра е многоцветна – от традиционен фолклор с тъпани и гайди, през балкански ритми с електронен привкус, до всевъзможни фюжън колаборации между етно, джаз, пънк, ска, реге, класическа, алтернативна, средновековна и още много други, за които все още не подозираме.

БИГБАНДА сцената ще представи музиканти, визуални и мултидисциплинарни артисти със сходни търсения, с желание да споделят своите идеи, ресурси и професионален опит. Тази сцена е общият дом на музикалните проекти: Popara, Space Dub Jammers, FlyWe2DaMoon, Skiller, Cheaptrix, Voxbox, Clavexperience, Mr.Smiff, Zazizazi, Halojo, Genda, Alecheck, RailBuzz, Lюt Skahopper.

Третата музикална сцена – CHILL STATION/NATTY ROOTS - е дневна DJ сцена, посветена на ямайското roots reggae и dub. Ето защо предпочитаните музикални стилове на тази сцена са: chill out, ambient, down tempo, dub и world grooves.

Пълната програма на феста може да откриете тук: http://2014.beglika.org/programata/

Цените на билетите за тазгодишния фестивал:

 

#Беглика фест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници