24 млн.лв. от ЕС изсипват в наводнените общини в Хасковско

A A+ A++ A

Всички пострадали от наводненията общини в Хасковско са кандидатствали за европейско финансиране за отстраняване на щетите, съобщи Янаки Червеняков от Държавен фонд "Земеделие" в петък.

„Европейската комисия разреши 24 млн. лева от Програмата за развитие на селските райони да бъдат насочени специално към тези общини. 19 са подадените проекти, всички те ще бъдат стриктно проверени, за да не се допусне отклоняване на европари за други общински нужди", поясни Янаки Червеняков по БНР.

„Разчитаме на коректното отношение на общинските администрации за проектните предложения, които са ни подали, но разбира се, от страна на ДФЗ ще бъдат направени проверки върху всички инвестиционни предложения. Те и в момента вървят", каза още представителят на Държавен фонд „Земеделие".

„Истината е, че в проектните предложения са свързани с реконструкции на улични мрежи, с възстановяване на пътни настилки, там, където има повредени водопроводни мрежи, така че никой не си е позволил да кандидатства за козметични ремонти на общинските сгради, обясни той и допълни, че за по-малко от три месеца проверките ще бъдат завършени. Срокът за изпълнение на проектите е 30 месеца", обясни той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници