Жена, деца: Какво знаем за семейството на Путин?

Жена, деца: Какво знаем за семейството на Путин?
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин винаги се е стремял да запази личния си живот във възможно най-голяма тайна, пише National World.

Докато той продължава атаката си срещу Украйна, въпросите относно семейството му се настаниха под светлината на прожекторите.

Има ли деца? Женен ли е? Какви са отношенията му с над 30 години по-младата от него бивша олимпийска художествена гимнастичка Алина Кабаева?

Кои са Мария Путина и Катерина Тихонова?

Мария Путина и Катерина Тихонова са най-големите дъщери на Путин. Те са плод на първия му брак с Людмила Александровна Очеретная.

Мария Владимировна Путина, позната още като Мария Воронцова и Мария Фаасен, е най-голямата му дъщеря, родена на 28-ми април 1985 г. в Ленинград (сегашен Санкт Петербург) в Русия.

Тя е посещавала Санктпетербургския държавен университет и завършва Московския държавен университет през 2011 г. След това става докторант в Изследователския център по ендокринология в Москва.

Путина специализира в областта на педиатрията и е сочена като съветник на баща си по генно инженерство. Тя е омъжена за холандския бизнесмен Йорит Фаасен. Двамата живеят в Москва от 2015 г. насам.

Катерина Тихонова, известна още като Екатерина Владимировна Путина, е втората дъщеря на Путин, родена на 31-ви август 1986 г.

Тя също посещава Санктпетербургския държавен университет, а след това завършва Московския държавен университет. Тихонова изучава азиатски науки, а след това придобива магистърска степен по физика и математика.

През 2020 г. Тихонова е назначена за ръководител на нов институт за изкуствен интелект в Московския държавен университет. Преди това е заемала ръководна позиция във висшето учебно заведения в продължение на няколко години, като е била ангажирана с различни проекти с публично финансиране.

Тихонова е добре позната и в света на акробатичния рокендрол, неолимпийски спорт, в който партньори или групи изпълняват атлетически и акробатични танци. На руското първенство през 2014 г. тя и партньорът й Иван Климов заеха второ място.

През 2013 г. Тихонова се омъжва за Кирил Шамалов – син на Николай Шамалов, съсобственик на банка "Россия". През 2018 г., обаче, двамата се разделят.

Колко деца има Владимир Путин?

Има слухове, че руският президент има още четири деца от пенсионираната художествена гимнастичка Алина Кабаева.

Източник казва пред Page Six, че тя и Путин имат „две млади момчета и момичета близначки, които са родени в Швейцария“ и че „всички деца имат швейцарски паспорти“.

Според него, докато Путин извършва нападението си срещу Украйна, атакувайки невинни граждани и предизвиквайки бежанска криза, семейството му се крие в частна и много сигурна хижа някъде из Швейцария.

Кабаева се скри от очите на обществеността през октомври 2018 г. на фона на слуховете за раждането на близначките.

Миналата година, обаче, тя направи изявление, за да пожелае късмет на руския женски отбор по гимнастика преди Олимпиадата. Пенсионираната гиманстичка го направи с писмена позиция, но не се появи тялом.

Женен ли е руският президент?

Владимир Путин в момента няма съпруга, но е бил женен за Людмила Александровна Очеретная в периода 1983-2014 г.

Тя е работила като стюардеса в руската авиокомпания "Аерофлот" преди брака си с Путин. Двамата се срещнали в началото на 80-те години на миналия век чрез общ приятел в Санкт Петербург.

На 6-ти юни 2013 г. Путин и Очеретная обявиха развода си в телевизионно обръщение.

Путин каза: „Това беше съвместно решение. Ние почти не се виждаме, всеки от нас има собствен живот“.

Очеретная от своя страна обясни: „Бракът ни приключи поради факта, че почти не се виждаме".

„Владимир Владимирович е напълно потънал в работата си. Децата ни пораснаха, всяко от тях живее своя живот... И аз наистина не обичам публичността", добави тя.

През април 2014 г. Кремъл потвърди, че разводът им е официално финализиран.

Имаше слухове, че Путин е тайно женен за Кабаева, но това никога не е било потвърдено от нито една от страните. Кремъл винаги категорично е отричал това да е истина.

#Путин #война #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници