Мощно торнадо подхвърля коли във въздуха като играчки

Мощно торнадо подхвърля коли във въздуха като играчки
A A+ A++ A

Мощно торнадо удари Палм Бийч Гардънс в Южна Флорида (САЩ) през уикенда, причинявайки хаос и мащабни разрушения, включително обръщайки коли по магистрала.

Видео засне ужасяващ момент, когато заради стихията автомобил полетя във въздуха, преди да се разбие на асфалта, показвайки силата на природата в най-мощния ѝ вид.

Кадрите са записани от писателката Дафне Николопулос, която ги сподели в профила си в Instagram. Тя беше един от тези хора, които се оказаха в капан в колите си на пътя, когато торнадото удари минути, след като получиха предупреждение на телефоните си, пише Automedia.bg.

Николопулос описва преживяването като апокалиптично, тъй като е свидетел на „проблясъци от светлина, падащи дървета и коли, вдигани от вятъра като играчки“.

Торнадото EF-2 с максимална скорост на вятъра 209 км/ч и диаметър четвърт миля (402 м) се е насочвало на североизток, според Националната метеорологична служба. След около 11 минути торнадото се разсея, оставяйки след себе си 4,8-километров участък от разрушения.

Противопожарната и спасителна служба не съобщава за жертви, но силните ветрове нанесоха значителни щети в района. Дървета и стълбове бяха повалени, покриви бяха повредени, сградите претърпяха щети, а пътищата бяха осеяни с отломки. Друго видео, публикувано от АВС7, показва купчина коли на паркинг пред жилищен комплекс в Palm Beach Gardens.

#торнадо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници