Заради страшното замърсяване на морето от Каховка: Затвориха плажовете на Одеса

Заради страшното замърсяване на морето от Каховка: Затвориха плажовете на Одеса

Стоп кадър/ФБ/Petko Petkov

A A+ A++ A

Плажовете на Одеса са обявени за негодни за къпане поради значително влошаване на качеството на водата, което създава опасност за здравето, съобщи днес градския съвет в официалния си телеграфен канал "Одеса официално", предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Плажовете на Одеса са признати за негодни за къпане поради значително влошаване на качеството на водата в откритите водни обекти (море, устие) и реална опасност за здравето на населението на Одеса. Къпането на плажовете на град Одеса е забранено", се казва в съобщението.

Съобщава се, че това решение е взето на извънредно заседание на Комисията по техногенна и екологична безопасност и извънредни ситуации към Изпълнителния комитет на Одеския градски съвет. На свой ред Одеската областна военна администрация (ОВА) отбеляза, че не се препоръчва и разходка по крайбрежието и риболов. Украинските медии публикуваха снимки на появили се по улиците на града плакати, информиращи за забраната за къпане.

По-рано Олег Кипер, началник на Одеската ОВА, заяви, че властите препоръчват да не се посещават морските брегове и плажове поради замърсяването на акваторията на Черно море в региона. Градските власти съобщиха, че в морската вода в близост до брега са открити патогенни микроорганизми, но отрекоха там да е открит причинител на холера.

През последните дни властите в Одеса и местните медии съобщиха, че морето носи боклуци от районите, попаднали в зоната на наводненията след скъсването на язовирната стена на Каховската ВЕЦ.

#Каховка #замърсяване #Одеса #плажове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници